Lau, hoe komt het dat je zo enthousiast bent over systemisch werk en familieopstellingen?

Omdat het gaat over alles wat we zijn. Over pijn en heelheid. Over waar we vandaan komen. Over wie we in essentie zijn.
Het is een diepgaande, alomvattende manier van werken. En het effect kan zo groots zijn.
We praten weinig, het is ervaringsgericht en dat maakt het een complete manier van werken.

Oké, oké interessant. Hoe zit dat dan?

Wij mensen leven in groepen. Ons instinct vertelt ons dat als we buiten onze groep vallen, dat gelijk staat aan een langzaam sterven. Dus doen we alles om in ons systeem te passen. Soms bewust en meestal onbewust. En geven een stukje van onze eigen plek in ons leven weg.

Onbewust? Maar hoe weet ik dan dat ik me in mijn persoonlijke ontwikkeling mag gaan verdiepen?

We doen onszelf pijn aan om in een systeem te passen. Zetten onszelf opzij om afwijzing te voorkomen.
Jezelf opzij zetten, je eigen behoeftes grenzen niet respecteren is pijnlijk. Die pijn slaan we op in ons lichaam en we gaan meer en meer in ons hoofd leven.

Ons hoofd vertelt ons allerlei verhalen om ons ogenschijnlijk veilig te houden, a.k.a. geen pijn hoeven voelen. Als je naar je hoofd luistert, vergeet je je lichaam. Je raakt er afgescheiden van. Pijnlijke stukken worden schaduwdelen en je bent je niet meer bewust van je eigen overlevingspatronen. 

Je ervaart wel ongemak. Er zijn dingen in je leven die niet lukken. Of drempels, blokkades. Sleur. Verbinding missen, onvrede. Het onbestemde gevoel dat er meer in het leven zit dan je eruit haalt. We krijgen misschien zelfs burn-outs of depressies. Vluchten in allerlei vormen van afleiding: altijd maar bezig zijn, uren scrollen, eten, gamen, of verslaving.

Ja, ik herken er wel wat in, maar iedereen heeft toch wel wat? Hoewel, soms twijfel ik wel of ik niet ‘iets heb’.

Het kan anders, er is ook meer in het leven voor jou! Je bent niet raar of ziek, je hebt onvervulde behoeftes.

In systemisch werk zijn er 3 wetten die gerespecteerd dienen te worden; de wet van binding, de wet van ordening en de wet van balans. In een latere blog vertel ik hier meer over.

Patronen die zijn ontstaan in je jeugd, of die je zelfs hebt geërfd uit voorgaande generaties, weerhouden je van het voluit leven van je eigen leven. En soms is het heel sneaky.

Als jij bijvoorbeeld al jong hebt geleerd je ouders niet tot last te zijn, of ze jou als gelijkwaardige hebben gezien, leef je waarschijnlijk niet jouw leven vanaf je eigen plek. Het stroomt minder in jouw leven.

Wow, interessant. Hoe kom ik daar dan achter?

Hoe je één ding doet, doe je alles. Voor mij een reden om met paarden te werken. Paarden reageren direct op de energie die jij meebrengt en willen vanuit hun overlevingsinstinct balans herstellen. Het gedrag van het paard geeft je dan informatie over wat er zich in jou afspeelt. 

Een andere manier is het werken met familieopstellingen. Door jouw innerlijk beeld dat je van een situatie hebt letterlijk neer te zetten, krijg je inzicht.
Inzicht in wat er werkelijk aan de hand is, is (hoe pijnlijk ook) het meest helend. Wil je hier mee aan de slag? Lees dan meer over mijn 1:1 aanbod.

Oeehh, ja ik heb weleens gehoord dat opstellingen en werken met paarden heel magisch is, en dan?

Dan werken we samen aan jouw weg naar een vrij leven. Een leven waarin je in de eerste plaats voor jezelf zorgt en kiest. Waarin je patronen, pijn en triggers inzichtelijk worden en doorbroken. Een leven in vertrouwen op je eigen intuïtie en het volgen van je eigen hart.

Nieuwsgierig naar de manieren waarop ik werk? Klik hier.

Geïnspireerd?

Lees meer over mijn
1:1 aanbod, Spirit Summer School, werkwijze,
of over mijzelf!

Ik neem graag vrijblijvend telefonisch contact met je op. Om te verbinden, elkaar even te kunnen horen. Stel je vragen, ik beantwoord ze met plezier.

Jouw gegevens gebruik ik alleen om een reactie terug te sturen, zie ook de privacyverklaring.

Dank voor je aanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens!

Leave A Comment