OVER LAURA

Thuiskomen

Als kind voelde ik me sterk verbonden met de natuur. Mijn fantasie was levendig en mijn emoties groots. In de jaren daarna leerde ik me aanpassen aan de wensen van anderen.

Mijn grenzen kende ik niet. Ik leefde op enorme wilskracht en bereikte door hard te werken heel veel: prachtige diploma’s, een mooie baan als begeleider in het onderwijs, wonen in een boerderijtje met 4 paarden en een droommoestuin. Toch voelde ik me vaak neerslachtig, mijn leven leek vlak. Mijn werk kostte me al mijn energie en er bleef weinig ruimte over om me gelukkig te voelen.

Voor mijn gevoelens en emoties was geen ruimte, ze waren intens en ik wilde anderen er niet mee belasten. Ik raakte de verbinding kwijt met anderen en vooral met mezelf. Ik dacht dat ik raar was, er in mijn omgeving geen gelijkgestemden te vinden waren en voelde me vreemd, alleen en verdrietig.

Uiteindelijk wist ik niet meer wie ik zelf nou eigenlijk was en wat IK wilde. Daar begon de reis terug naar mezelf.

Ik vergat heel veel van wat ik mezelf had opgelegd en geleerd en gaf weer ruimte aan het wilde meisje dat ik al was: ik ging weer blootsvoets lopen in het bos, bouw hutten in het bos, maak eindeloze reizen in mijn fantasie, ren met mijn paarden, schreeuw van woede en huil van liefde, kroel en vlecht haren met andere vrouwen, starend in de vlammen van een kampvuurtje.
En ik schoolde mezelf om tot paardencoach, systemisch begeleider en moderne medicijnvrouw.

Ik vond mijn basis, in mijn roots: in mijn familiesysteem. Het is net zo logisch als het klinkt.
Patronen die ervoor zorgden dat ik niet mezelf kon zijn, kwamen vanuit mijn familie, soms generaties terug, andere overtuigingen kreeg ik via mijn ouders. Van sommige dingen was ik me niet eens bewust. Ik werkte ze door, allemaal. En ik kreeg er innerlijke vrijheid voor terug, een diep weten dat ik op ieder moment de keuze heb om mijn leven te leven zoals ik dat wil.

Lees over mijn mentorship

Even bellen?

Jouw gegevens gebruik ik alleen om een reactie terug te sturen, zie ook de privacyverklaring.

Dank voor je aanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens!

De namen van mijn voorouders ken ik tot zeker 10 generaties terug. Ik ken hun namen, weet dat ze allemaal woonden waar ik ook woon. Van velen ken ik hun levensverhalen, hun pijn, wat ze vreugde gaf. Ik weet wat wel en niet mogelijk voor ze was, wat hun talenten en beperkingen waren en wat dat met ze deed.

Al die verhalen gaan ook over mij. Ze zijn opgeslagen in al mijn cellen en dat voel ik tot diep in mijn botten. Door mijn (voor)ouders te leren kennen, ben ik mezelf gaan begrijpen. De taal van woorden is te arm om aan je over te brengen hoe gedragen en eervol het voelt. Als je me volgt op Instagram, deel ik daar regelmatig meer over mijn eigen proces. Of lees mijn blog!

Samen met jou in je eigen systeem duiken is wat ik het liefste doe.

Wil je weten hoe? Klik dan hier!