Groepsprogramma

Free Your Inner Witch

In vroeger tijden waren, in de gebieden waar we nu wonen, mannen en vrouwen gelijk. De heilige, donkere wijsheid van het vrouwelijke nam een belangrijke plek in de stammen in. Het werd diep, diep geëerd en gewaardeerd.
Toen er een verandering kwam en de mens minder ging jagen en verzamelen, en een vaste verblijfplaats vond en eigen bezit ging creëren, veranderde dat al.
En voor de Middeleeuwen kwam daar nog meer verandering in. Vrouwen die in hun eigen kracht stonden, werkten met hun wijsheid of een eigen mening hadden, werden als gevaarlijk en ongewenst gezien. Er volgde grootschalige vervolging, vrouwenmoord en -mishandeling: de heksenjacht. De gevolgen ervan zijn nog steeds voelbaar in heel het collectief. Woorden als heks, magie en spiritualiteit kunnen nog steeds beladen voelen.
In het jaar 2022 zou het niet meer onveilig hoeven voelen om je vrouwelijke wijsheid en kracht te erkennen.

Ik meld me direct aan!

Heksentrots

Er is niets mooiers dan helemaal vrijuit jezelf kunnen zijn en vol trots de heks te kunnen zijn die je bent. Een vrouw die werkt met oude wijsheid, die sterk in verbinding is met de natuur en haar intuïtie. De vrouw die weet dat alles met elkaar is verbonden en voluit en rauw haar eigen leven leeft.

Misschien wist je als kind al wel dat je een heks bent. En was je je heel bewust van de wereld om je heen, voelde je alles en iedereen haarfijn aan. Je kon je overal over verwonderen en achter iedere boom schuilde een nieuw sprookje. Gaandeweg leerde je de magie en diepgang van het leven af. Je hoorde om je heen dat het raar of ongewenst was en paste je aan. Je vormde ideeën over hoe het hoort om te leven. Je ging geloven dat sprookjes en magie alleen in boeken bestaat en hekserij en magie niet serieus, of zelfs slecht is. En nu verlang je naar meer zingeving. Naar het volgen van jouw verlangens.

Onbewust verlangen

Misschien lees je dit en herinner je je nu weer dat je dit eigenlijk verlangt. Ik heb met veel vrouwen over dit onderwerp gesproken. Vrouwen die zichzelf al heks noemen. Pas in onze gesprekken werd duidelijk dat ze zich nog steeds schamen voor dit deel in zichzelf. Het daarom wegstoppen, bagatelliseren of afdoen met een grapje.
Soms zijn je gevoelens zo diep weggestopt dat je je niet bewust bent van het bestaan van je diepste verlangens. Dit kan al zijn ontstaan in je kindertijd, als je verlangens en behoeften niet zijn vervuld zoals je had gewild.

Herken jij:

– Dat als je praat over spiritualiteit of wilt vertellen dat je heks bent, je je gaat aanpassen of je woorden minder ‘erg’ gaat maken, om te vermijden dat de ander een oordeel over je heeft.
– Dat je bang bent voor wat het thuisfront zal zeggen als jij je bezig houdt met spiritualiteit?
– Al te spirituele woorden laat je achterwege, omdat je dan denkt dat andere mensen niet meer zo open staan voor jouw enthousiaste verhalen over spiritualiteit of hekserij.
– Je denkt dat mensen niet open staan voor wat jou doet, omdat ze het te zweverig zullen vinden. En dus denk je ‘laat maar’.
– Bij sommige mensen sla je ook letterlijk dicht omdat je je afgekeurd voelt omdat je jezelf heks noemt.
– Je hebt dan het idee dat je iets fout doet, terwijl jij alleen maar heel erg geniet van je heks zijn.
– Dat aanpassen is echt vermoeiend en kost je mega veel energie, je wilt jezelf kunnen zijn, precies zoals je bent.
– En ben je bang voor wat je zult verliezen/niet kunt doen/moet opgeven als je écht gaat doen wat jij wilt?
– Verlang jij naar een leven vol avontuur en magie?
– Wil jij je wortels verstevigen, zodat je superstevig staat en veilig in jezelf bent?
– Zou je dat het liefst doen in een kleine, vertrouwde groep met gelijkgestemden? Zodat je ook van elkaars wijsheid kunt leren en herkenning vindt bij anderen?

Herkenbaar. Ik wil graag meedoen!

Ben jij bereid om voor jezelf te kiezen?

Vanuit puur plezier heb ik dit fijne programma ontwikkeld! Licht, bereikbaar, speels en avontuurlijk: Free your inner witch.

Wil jij:
– Vrij zijn om jezelf te zijn en vanuit je kern leven?
– Stralend aan anderen vertellen hoe het voor jou is om heks te zijn?
– Je vrij in je leven voelen, omdat je helemaal heks kunt zijn, of spiritueel? Als je helemaal heks mag zijn, mag je helemaal jezelf zijn, in je hele persoonlijkheid.
– Niet meer tegen de stroom in gaan, niet meer aanpassen, niet meer op je hoede zijn voor oordelen van anderen, maar je mee laten voeren op de stroom van het leven?
– En dat je stevig in de stroming staat, en meningen of oordelen van anderen je niet meer beïnvloeden in het maken van keuzes voor jezelf?
– Wil je de energie die je nu gebruikt om het zo goed voor anderen te doen, meer gaan gebruiken voor jezelf?
– En wil je in je leven behouden wat je dierbaar is?

Ja, dat wil ik!

Ik weet niet of ik wel heks ben?

Dit programma is ook geschikt voor jou als je je niet perse een heks voelt, maar je wel vrij wilt voelen om meer ruimte te geven aan je spirituele ontwikkeling en je vrouwelijke energie.
Een reis speciaal voor jou, waar jij onderweg ervaart hoe het is om helemaal jezelf te zijn en je aan het einde stevig en veilig staat om je eigen verlangens te gaan volgen. Van binnenuit. En je gaat niet meer opzij voor wat de buitenwereld ervan zal vinden. Hoe vrijer je je voelt om jezelf te zijn, hoe meer je bij je kern komt. Zonder dat je verliest wat je niet kwijt wilt. Zonder angst. Vanuit veiligheid en gedragenheid, doordat er niets aan jou veranderd hoeft te worden. Er hoeft niets bij en er hoeft niets weg.
Oh ja, het is niet eindeloos praten, we gaan ervaren. Op avontuur. Reizen. Belichamen. Diep verbinden. Ongetemd leven. En geen gezweef; juist heel aards. Integratie in je dagelijks leven vind ik heel belangrijk, dat je er wat aan hebt. Met je blote voeten op grond.

Zullen we eens bellen?

Dit krijg je:

– Een kleine, vaste groep van 4 of 5 gelijkgestemde deelnemers, zodat je herkenning bij elkaar vindt, en het ook intiem en veilig blijft voelen.
– 4 offline bijeenkomsten van 5 a 6 uur óf een weekend inclusief overnachten, afhankelijk van het seizoen.
– Dit programma gaat met de seizoenen mee: in de winter keren we naar binnen, in de lente maken we een nieuw begin, in de zomer gaan we op avontuur en in de herfst laten we los. De vorm waarin het programma zich manifesteert wisselt. Volg me op Instagram voor de meest actuele informatie!

Lieve woorden:

Na de vrouwencirkel zit ik weer zo lekker mijn gevoel en eigen energie. Ik voel dat ik genoeg ben. Wij mensen hebben dit zo nodig, het is zo waardevol om dit te doen. Delen met elkaar, echt even back to your nature. Soms is het even uit je comfortzone, maar naar een cirkel gaan is echt prachtig en het geeft me inzichten over mezelf.

Nienke

Ik heb zeker genoten van afgelopen zaterdag. Het voelde zo goed om daar te zijn met vrouwen die je niet kent en toch zo vertrouwd. Er schuilt zeker een heks in elke vrouw. En ja, ik zei afgelopen dinsdag nog: hoe fijn zou het zijn als ze dit elke maand zouden doen. 🙂 In Spirit Summer School zie ik jullie geweldige vrouwen weer. Ik kan niet wachten.

Basima

Ik voelde me zo welkom en fijn in de groep. Het vertrouwen dat je kan delen en geven was zo mooi!! De connectie tussen de vrouwen was voelbaar en meteen al vertrouwd met een aantal. Met de rest kwam dat gaande de avond. Ik vind het lastig om er woorden aan te geven. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik mee mag en kan doen met de summer school. Ik kijk er heel erg naar uit en kan bijna niet wachten tot het zover is.

Marloes

Ik heb me gedragen en omarmd gevoeld. Door de manier waarop Laura zichzelf en alles omarmde.

Anne

Wat gaan we doen:

– We werken in een kleine vertrouwde vaste vrouwencirkel/heksenkring (geef het beestje een naam) met gelijkgestemden, zodat we veilig kunnen delen wat ons bezighoudt en herkenning kunnen vinden bij elkaars proces.
– We gaan inzien waarom je spirituele schaamte bestaat, waar die bij jou vandaan komt.
– Ontdekken bij wie of wat dit patroon hoort, want als je dat weet, kun je er wat mee.
– Met krachtige rituelen waarbij we werken met de elementen (aarde, water, lucht, vuur en ruimte) transformeren, vernietigen, laten we los wat ons niet meer dient. Lekker ‘heksen’ dus.
– We gaan leren met hoe je met stralende ogen van plezier en vol enthousiasme aan het thuisfront/op je werk/aan je vrienden kunt vertellen wat spiritualiteit voor jou betekent, zonder jezelf klein te hoeven maken of angst te voelen voor oordelen.
– Kun je je nog de magie van het leven herinneren van toen je jong was? Hoe je fantaseerde, speelde, bouwde en op avontuur ging? We gaan kijken wat je af hebt geleerd om te worden wat je dacht dat de buitenwereld van je wilde. En geven je innerlijk kind (opnieuw) wat het nodig heeft.
– We gaan op avontuur! Je wilde zelf mag de natuur in, op zoek naar aardmannetjes en de betovering van het bos, in bomen klimmen en bloemetjes plukken, of in de plassen stampen.
– Een heks is een vrouw die zich heel bewust is van haar heilige vrouwelijke wijsheid en haar diepe verbinding met alles om zich heen. Dit gaan we beleven en belichamen, zodat je het mee kunt nemen je leven in. Zodat je je sacred vrouwelijke wijsheid kunt gaan ownen!

Ik heb nog een vraag

Data

Groep 1 – pilot

Weekend van vrijdag 15:00 tot zondag 15:00 uur
– 8 september
– 9 september
– 10 september

Groep 2

Weekend van vrijdag 15:00 tot zondag 15:00 uur
– 24 november
– 25 november
– 26 november

Investering in jezelf

Als jij voelt dat het tijd is voor verandering, volg dat gevoel en stuur me een berichtje.

Deze prijs is inclusief 21% btw. Bekijk en download de algemene voorwaarden.

Ik meld me aan

Pilotprijs

488
  • Geldig voor groep 1

Iets voor jou?

Stuur me dan een bericht! Je kunt je direct aanmelden en ook al je vragen stellen of een telefoongesprek aanvragen.

Jouw gegevens gebruik ik alleen om je een reactie terug te sturen. Zie de privacyverklaring.

Dank voor je aanvraag, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens!